Om oss

Kära Gäster,

Den 31 aug tackar vi för oss på Tekniska by Pontus och lämnar med varma händer över driften av restaurangen till Tekniska Museet. Det har varit flera fantastiska år och vi önskar Museet fortsatt lycka till framåt.

 

Vår mest hållbara verksamhet hittar du på Kungliga Djurgården. Innovation är viktigt för museet och så även för restaurangen. Här har vi egna odlingar, tillagar allt från grunden och arbetar med att visualisera allt från el- och vattenförbrukning till matsvinn för våra gäster.  Sommartid finns en fin trädgård att sitta i, och till december dukas vårt hållbara julbord upp i eventsalen.

Välkomna in!

Lunchmeny

Meny

Café

ONE PLANET PLATE 2022

Märkningen är framtagen av WWF och innebär att klimat avtrycket för måltiden är max 0,5kh CO2e. Man har utgått från att vi ska hålla oss inom ramen för Parisavtalet med målet att begränsa jordens uppvärmning till 1,5 grader. Tillsammans med forskare har man räknat fram en gräns för hur mycket växthusgaser en måltid får släppa ut för att vi ska klara målet.

Värdet anges i koldioxidekvivalenter (CO2e) som är det vanligaste måttet på utsläpp av växthusgaser.

Våra recept beräknas i CarbonAte, ett godkänt verktyg för klimat beräkning av måltider, och vår märkning granskas av tredjepart, certifieringsorganet HS Certifiering.

Pannkaka = 0,1 kg CO2e per portion
Pasta med sojafärs = 0,08 kg CO2e per portion

Affärslunch

Utifrån vår hållbarhetspolicy jobbar vi med en levande meny, vilket innebär att det exakta innehållet i affärslunchen fastställs dagen innan servering. Affärslunchen innebär tallriksservering vid uppdukat bord i restaurangen.

Hela sällskapet väljer samma rätt i valet mellan vegetariskt, fisk eller kött. Vi tar hänsyn till behov av specialkost.

Festvåningsmenyer för eventrummet

Vi erbjuder ett antal rätter som går att kombinera enligt önskemål till en välsmakande middagsupplevelse. Menyernas innehåll anpassas efter årstid och baseras på vegetabilier samt omsorgsfullt utvalt protein. Komponera din egen festmeny genom att välja en förrätt, en varmrätt och en dessert.

För mer information samt bokningsförfrågan klicka här

Restaurangen är KRAV-certifierad

Vi jobbar aktivt för att minska vår miljöpåverkan på alla plan. Vi är noga med vilka råvaror vi använder och vi ser till att använda hela råvaran för att minimera vårt avfall. Det som inte går att ta hand om och det som lämnas kvar på tallriken åker ner i mullmaskinen och blir till näring för nya grönsaker.

Öppettider och kontakt

Öppettider:
Mån-sön 10.00-22.00

31/8 stänger restaurangen kl17.00

Kära Gäster,

Den 31 aug tackar vi för oss på Tekniska by Pontus och lämnar med varma händer över driften av restaurangen till Tekniska Museet. Det har varit flera fantastiska år och vi önskar Museet fortsatt lycka till framåt.

Hitta hit:
Museivägen 7
115 27
Stockholm

Med buss:
Ta buss 69 till hållplats Museiparken. Planera din resa med hjälp av SL:s reseplanerare.

Kontakt:
– E-post –
tekniska@pontusfrithiof.com

– Telefon –
+46-8 450 57 46

Mer info finns på https://www.tekniskamuseet.se/besok/mat-och-fika/