All good things come to an end

Pontus in the Air stänger tyvärr ner sin verksamhet permanent och lokalen kommer att upphöra.Datumet för nedstängningen är ännu inte bestämt, men är satt till slutet av 2022.

Pontus in the Air har varit en mycket framgångsrik verksamhet som gått från klarhet till klarhet, tagit sig igenom pandemi, ökat när andra aktörer har tappat och dessutom även vunnit priser och utmärkelser. En restaurang som onekligen satt Arlanda på kartan på ett sätt som aldrig någonsin tidigare.

Varför stänger vi då Pontus in the Air, en verksamhet vi mer än gärna hade drivit vidare?Bakgrunden är att Swedavia har valt att tolka upphandlingslagstiftningen som att vi inte är hyresgäster utan att vi bedriver restaurangverksamhet i form av en tjänst som därför skall upphandlas som koncession enligt LUK. Vi delar inte den tolkningen. Det innebär att vi inte får vårt hyreskontrakt förlängt utan det upphör för avflyttning i och med detta. Slutdatum är i skrivande stund inte klart, men blir runt årsskiftet 2022/2023.

Ett gigantiskt tack till alla er gäster som besökt oss genom åren.

Pontus in the Air

Ta trappan upp till en oas och njut av vår à la carte-meny.

Vi har den längsta vinlistan bland världens flygplatsrestauranger. Den innehåller ungefär 1000 artiklar och våra sommelierer hjälper dig att hitta rätt.

Självklart har vi ett eget obegränsat wi-fi, egna toaletter och vår personliga service. Vi är inte dyrast, men bäst, och vi gör allt för att ge dig den bästa starten på resan!

Pontus utvalda meny

Vi skall avsluta vår tid med flaggan i topp med bra energi.
Trots lågkonjunktur, prisökningar och att slutet närmar sig för Pontus in the Air så väljer vi att maxa er gästers upplevelse och ge något tillbaka. Vi serverar fram till stängning en specialskriven meny och drar ner priserna på utvalda viner till en helt unik nivå! Fråga er sommelier på plats om vilka viner som erbjuds till menyn just idag.

Meny

Sallad med smörkokt hummer, säsongens primörer och tryffelmajonnäs 265 sek

”Tournedos Rossini” Grillad oxfile, smörstekt brioche, anklever, haricot vertes, madeirasås samt färsk tryffel 695 sek

Marängswiss med Valrhona chokladsås 125 sek

Hela menyn 995 sek

 

Meny Bistro Från 11.00

Private Jet Catering by Pontus

Pontus Frithiofs närvaro på Arlanda har sedan 2017 också innefattat  Private Jet Catering som arbetar mot både Arlanda och Bromma flygplats. Verksamheten har vuxit snabbt och är i dagen en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom Private Jet Catering.

Verksamheten är igång 365 dagar per år och vi arbetar med att ständigt bli bättre och samtidigt tillgodose våra kunders höga krav på både flexibilitet och kvalitet inom segmentet. Utöver att arbeta mot Private Jet marknaden så levererar vi också till VIP avdelningen på Arlanda flygplats.

Therese Byström ansvarar över leverans och kvalitet.

MISSA INTE VÅR AMERICAN EXPRESS LOUNGE BY PONTUS FRITHIOF

Öppettider

Söndag – Fredag:
11.00 – 20.00
(köket stänger 19.30)

Lördagar:
11.00 – 18.00
(köket stänger 17.30)

 

 

 

Kontakt och hitta hit

Adress:

190 60 Stockholm-Arlanda
Sverige

Kontakt:

– E-post –
pontusintheair@pontusfrithiof.com

– Telefon –
+46 76-014 14 94

Läs om oss på TripAdvisor