VINLISTA   |   AFTERNOON TEA  |   LE BAR   |   MENY   |  ENGLISH

Välkommen till La Tour!

Vi tror att du har besökt många restauranger av högsta klass runt världen. Att du har smakat och njutit av det bästa som finns att få. Ändå är vi säkra på att du aldrig haft en upplevelse av det slag som väntar på La Tour.

La Tour är vår alldeles egen vision av hur en krog på yppersta nivå ska vara. Från detaljomsorg till helhet.

Egentligen har allt som vi hittills ägnat oss åt – från legendariska Pontus in the Green House till den breda palett av restauranger som vi startat och drivit på senare år – varit en energisk och glädjefylld repetition för La Tour.

Med La Tour formulerar vi ett helt nytt koncept för matkultur och restaurangupplevelse, med rötterna djupt förankrade i vår passion och erfarenhet. Vi kallar det power dining. En synnerligen exklusiv upplevelse i alla dimensioner.

Till La Tour tar du människorna som betyder mest för dig och till La Tour ska du vilja återvända ofta.

Pontus Frithiof och Mario E. Moroni

Salongen

Vårt hjärta finns på våning 23, högst upp i det klassiska tidningshuset på Kungsholmen.

När hissdörrarna öppnas bildar hela Stockholm med sina byggnader, öar och vattenspeglar fond för upplevelsen som väntar. Oavsett årstid eller klockslag är det en utsikt som hänför – och som bidrar till att ett besök på La Tour tilltalar alla sinnen.

Interiören står inte fönstervyn efter. Med utgångspunkt från den stramt eleganta originalarkitekturen har vi varsamt skapat en atmosfär som är lika exklusiv som den är välkomnande.

I salongen tror vi på frihet och erbjuder en à la carte-meny. Här vill vi att våra gäster ska kunna njuta av La Tour-upplevelsen utifrån personliga smakpreferenser. 

Vi har bord för upp till 4 personer, är ni fler än så välkomnar vi er att boka ett av våra chambre séparèe.

Meny – Salongen

Meny – Selected by Pontus

Vinlista •

Chambre séparée

Det finns stunder då avskildhet är viktigt. Det kan handla om ett affärsmöte, eller om att samla sina vänner i ett rofyllt och exklusivt sammanhang. Därför har La Tour tre chambre séparée.

Två av rummen rymmer åtta personer vardera och binds samman av ett orangeri, med egen utgång till balkongen. I det större av de tre rummen dukar vi för maximalt tolv personer och i våra chambre séparée serverar vi hela sällskapet samma förbeställda meny.

Kanske låter namnen Alain Ducasse, Charlie Trotter och Attilio Basso välbekanta? Alla tre är kockar som bidragit till utvecklingen av världens förnämsta matlagningskonst. Vi har valt att namnge våra tre chambre séparée efter dessa starka personligheter – helt enkelt därför att de betytt väldigt mycket både för vår restauranggrupp som helhet och för Pontus personligen.

I något av våra chambre séparée garanteras en upplevelse där maten, utsikten, atmosfären och möjligheten till avskildhet utgör unika ingredienser.

För meny eller bokning, kontakta Sofia på latour@pontusfrithiof.com.

Le Bar

I början av 2023 öppnar La Tours nya eleganta och moderna bar

Sedan Pontus, tillsammans med Mario E. Moroni, öppnade La Tour för ett år sedan har La Tour hyllats för sina oförglömliga gastronomiska upplevelser, i en elegant avslappnad internationell miljö med fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Stockholm.

Från oktober kommer gäster kunna förboka sitt besök i Le Bar, där vi serverar noga utvalda viner och drinkar. Eller varför inte ta något lätt att äta till middag eller lunch i Salongen eller i chambré séparèen.

– Vår tolkning av fine dining fortsätter med Le Bar. Det är en ynnest att få erbjuda våra gäster en internationell gastronomisk resa och med Le Bar skapar vi en ny och efterlängtad plats för dryck- och vinkonnässörer, säger Mario E. Moroni, delägare och chefssommelier.

Vill ni vara en av de första gästerna att besöka Le Bar, sätt upp er på väntelista här.

Läs mer om Le Bar

Afternoon Tea

Nu tar vi nästa steg och öppnar upp La Tour för Pontus och Marios dröm, att få servera sina gäster Afternoon Tea. Med inspiration från Londons lyxhotell och förebilder i Asien, kan vi nu stolt presentera La Tours tolkning av Afternoon Tea!

Varje lördag med start från 17 september serverar vi Afternoon Tea. Ta hissen upp till våning 23, kliv in i vår varma ombonade lokal och njut av Stockholms kanske mest oslagbara utsikt, god mat, gott te och inte minst bli ompysslad av vår personal.

Mario står bakom vårt generösa utbud av teer. Samtliga tesorter är av högsta kvalitet och det finns ingen liknande Afternoon Tea-servering i Stockholm. Visste ni förresten att Mario har vunnit priser för sina kunskaper om te?

Meny – Afternoon Tea

Boka bord för Afternoon Tea här

Unicorn

The Unicorn är upplevelsen av La Tour tagen till sin spets. En förverkligad dröm. En komposition med utgångspunkt i matlagning och servering på yppersta nivå. En middag bestående av ett dussin rätter där endast de mest högklassiga och eftertraktade råvarorna kommer i fråga.

Menyn utgår från säsongen, men exempelvis kaviar, tryffel och hummer har alltid en självklar plats.

Enkelt uttryckt har vi fångat essensen av våra allra mest högtflygande ambitioner. Utifrån dessa har vi skapat ett sammanhang där mat och vin får blomma i full frihet. Flera av de viner som ackompanjerar maten går inte att hitta någon annanstans.

Det gör inte miljön heller. 84 meter över Stockholm kan man se höstlöven virvla när de lämnar sina kronor, eller njuta av sommarens solnedgång med ett glas champagne i handen på balkongen.

The Unicorn kan bokas för minst sex personer och upplevelsen inleds redan innan hissdörrarna öppnas på våning 23. I The Unicorn ingår nämligen hämtning och lämning av gästerna inom Storstockholm, antingen med vår Rolls-Royce Silver Seraph eller med någon av de övriga förstklassiga bilarna i vår vagnpark.

Mat och vin

La Tour serverar de allra finaste råvaror som står att finna tillagade med omsorg och passion på absolut högsta nivå.

För La Tour finns inga genvägar eller kompromisser. Det är därför vi talar om power dining. En restaurangupplevelse som är summan av vår erfarenhet och vår kärlek till matlagning i världsklass.

Vårt dryckessortiment speglar våra ambitioner. Endast yppersta nivå i fråga om smak och kvalitet kommer i fråga.

 

Shuttle service

Låt upplevelsen av La Tour börja redan hemma. Vi erbjuder bokning av upphämtning med chaufför som kör dig och ditt sällskap till entrén, där vår concierge tar emot och ledsagar till restaurangen på våning 23. Hämtning sker med vår egen pärla, en Rolls-Royce. Men vi använder även andra bilar på förfrågan, i samarbete med Porsche Center Stockholm och Bilmetro i Gävle.

En njutning även för ögonen

Utsikten över Stockholm, inredningsarkitekturen – och konsten. La Tour ska vara en njutning för alla sinnen. Därför stannar inte våra ambitioner vid maten och serveringen. Även rummet är en omistlig del av upplevelsen.

Konst som väcker känslor och bidrar till atmosfären har därför en självklar plats hos oss. Vårt samarbete med Galleri GKM sträcker sig mer än tio år tillbaka och har givit våra gäster chansen att möta några av världens mest spännande konstnärer.

På La Tour är konsten närvarande i alla rum. Skulpturer och tavlor som tar för sig och kan bli utgångspunkt för samtal – eller bara agera stämningshöjare i bakgrunden.

Just nu möts du av verk signerade César (Frankrike, 1921–1998), Arman (Frankrike, 1928–2005), Philippe Huart (1953–), William Sweetlove (1949–) samt David Drebin (1970–).

Du kan läsa mer om verken och konstnärerna hos Galleri GKM.

Hitta hit och öppettider

À la carte i salongen                   

Onsdag 17.30-23.00

Torsdag 17.30-23.00

Fredag 11.30-14.00  17.30-23.00

Lördag 17.30-23.00

Avvikelser kan förekomma, se bokningslänk.

La Tour har stängt 23-26/12 samt 1-16/1.

 

La Tour afternoon tea.

Lördagar med ankomst mellan klockan 12.00-14.30.

Chambre séparée
Alltid öppet på förfrågan

Adress:
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Kontakt:
– E-post –
latour@pontusfrithiof.com

– Telefon –
+46 8 23 99 50