Välkommen till La Tour!

Vi tror att du har besökt många restauranger av högsta klass runt världen. Att du har smakat och njutit av det bästa som finns att få. Ändå är vi säkra på att du aldrig haft en upplevelse av det slag som väntar på La Tour.

La Tour är vår alldeles egen vision av hur en krog på yppersta nivå ska vara. Från detaljomsorg till helhet.

Egentligen har allt som vi hittills ägnat oss åt – från legendariska Pontus in the Green House till den breda palett av restauranger som vi startat och drivit på senare år – varit en energisk och glädjefylld repetition för La Tour.

Med La Tour formulerar vi ett helt nytt koncept för matkultur och restaurangupplevelse, med rötterna djupt förankrade i vår passion och erfarenhet.

Vi kallar det power dining. En synnerligen exklusiv upplevelse i alla dimensioner.

Till La Tour tar du människorna som betyder mest för dig och till La Tour ska du vilja återvända ofta.

Pontus Frithiof och Mario E. Moroni

Mat och vin

La Tour serverar de allra finaste råvaror som står att finna tillagade med omsorg och passion på absolut högsta nivå.

För La Tour finns inga genvägar eller kompromisser. Det är därför vi talar om power dining. En restaurangupplevelse som är summan av vår erfarenhet och vår kärlek till matlagning i världsklass.

Vårt dryckessortiment speglar våra ambitioner. Endast yppersta nivå i fråga om smak och kvalitet kommer i fråga.

Meny – Salongen

After Noon Tea

Nu tar vi nästa steg och öppnar upp La Tour för Pontus och Marios dröm, att få servera sina gäster After Noon Tea. Med inspiration från Londons lyxhotell och förebilder i Asien, kan vi nu stolt presentera La Tours tolkning av After Noon Tea!

Varje lördag från och med 18 september serverar vi After Noon Tea i två sittningar. Ta hissen upp till våning 23, kliv in i vår varma ombonade lokal och njut av Stockholms kanske mest oslagbara utsikt, god mat, gott te och inte minst bli ompysslad av vår personal.

Mario står bakom vårt generösa utbud av teer. Samtliga tesorter är av högsta kvalitet och det finns ingen liknande After Noon Tea-servering i Stockholm. Visste ni förresten att Mario har vunnit priser för sina kunskaper om te?

Meny – After Noon Tea

Salong och Chambre Séparée

Vårt hjärta finns på våning 23, högst upp i det klassiska tidningshuset på Kungsholmen.

När hissdörrarna öppnas bildar hela Stockholm med sina byggnader, öar och vattenspeglar fond för upplevelsen som väntar. Oavsett årstid eller klockslag är det en utsikt som hänför – och som bidrar till att ett besök på La Tour tilltalar alla sinnen.

Interiören står inte fönstervyn efter. Med utgångspunkt från den stramt eleganta originalarkitekturen har vi varsamt skapat en atmosfär som är lika exklusiv som den är välkomnande.

La Tour består av Salongen med 26 sittplatser samt tre chambre séparée, varav två med plats för åtta gäster vardera samt ett med plats för tolv gäster.

Unicorn

Om du vill fånga hela essensen av den upplevelse som är La Tour finns The Unicorn. En middag som består av mer än ett dussin högklassiga rätter med de mest exklusiv tillbehören. Vinerna som ackompanjerar maten är enastående och unika, vilket gör varje Unicorn till något alldeles unikt

The Unicorn kan bokas för sex personer och bland annat ingår hämtning och lämning av gästerna inom Storstockholm.

Gastronomisk Concierge

Vår uppskattade medarbetare Sofia Redenheim kommer, efter sju år i Pontus-gruppen, att ikläda sig rollen av gastronomisk concierge för La Tour. 

Det innebär att den högklassiga upplevelsen startar så snart du lyft telefonluren eller mejlat ditt bokningsönskemål. Till Sofia vänder du dig för att anmäla kostavvikelser, boka hämtning och lämning samt alla övriga frågor som rör ditt besök.

Här talar vi verkligen om rätt person på rätt plats. Sofia Redenheim har 15 års erfarenhet från hotellvärlden och har därefter varit bokningsansvarig vid Pontus! samt de senaste sex åren ansvarig för Atelier 23 by Pontus.

Det är den sistnämnda verksamheten som nu upplåter sina lokaler och omvandlas till La Tour. För Sofia Redenheim innebär det en ny roll som gastronomisk concierge – men hon fortsätter att checka in på Rålambsvägen, 84 meter över havet.

Bokning 

À la carte i Salongen

För bokning av bord i Salongen används enkelt bokningsrutan i högra nederkanten. Det går även utmärkt att ta kontakt direkt med vår gastronomiska concierge Sofia Redenheim på latour@pontusfrithiof.com. Om du föredrar att ringa nås vi på 08–23 99 50.

Bokningsinformationen mejlas och en förbetalning önskas för att bekräfta bokningen.Sofia kontaktar dig inför ert besök för att säkerställa detaljerna och hälsa välkommen.

Chambre séparée

La Tour handlar om atmosfär, detaljer och helhet. Det märks i allt vi gör, men kanske blir det som allra mest tydligt i något av våra tre chambre séparée med plats för åtta eller tolv personer.

Alla bokningar går via vår gastronomiska concierge Sofia Redenheim via latour@pontusfrithiof.com eller +46 (0)8–23 99 50. Med Sofia avtalar du alla detaljer som meny, val av rum och specialkost.
Bokningsinformation sänds via e-post och en förbetalning önskas för att bekräfta bokningen. Inför besöket tar Sofia förnyad kontakt för att säkerställa detaljerna och hälsa välkommen.

Shuttle Service

Låt upplevelsen av La Tour börja redan hemma. Vi erbjuder upphämtning med chaufför som kör dig och ditt sällskap till entrén, där vår concierge tar emot och ledsagar till restaurangen på våning 23. Hämtning sker med vår egen pärla, en Rolls-Royce. Men vi använder även andra bilar i samarbete med Porsche Center Stockholm och Bilmetro i Gävle.

Hitta hit och öppettider

À la carte i Salongen
Torsdag och Fredag 11.30-14.00  17.00-23.00
Avvikelser kan förekomma, se bokningslänk.

La Tour After Noon Tea (från den 18 sept)
Lördagar klockan 11.30-14.30 och 15.00-17.30

Chambre Séparée
Alltid öppet

Adress:
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Kontakt:
– E-post –
latour@pontusfrithiof.com

– Telefon –
+46 8 23 99 50