Husmanskost är en kärleksförklaring och en arbetsbeskrivning.
En historielektion och en nöjesresa. Det är en upptäcktsfärd bland genuina smaker och ett hyllningstal till enkla råvaror.

Husmanskost – Svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske

I Husmanskost berättar nyckelpersonerna om sina personliga resor, där den gemensamma kopplingen till köket och husmanskosten sammanflätas med vår nordiska matlagningskonst, omtyckta husmansrätter av fisk, kött, vilt, potatis såväl som desserter och bakverk. Från sydligaste Skåne till Lapplandsfällen i norr. Boken rymmer 185 recept för alla smakpreferenser.

Boken presenteras i ett generöst format och omges av en vackert formgiven box för att betona dess exklusiva karaktär. Tryck och papper är av finaste kvalitet, så som det anstår ett referensverk för svensk husmanskost. Den har redan erhållit flera prestigefulla utmärkelser som Winner Sweden i Gourmand Awards 2020 och ”Silverägg” i Guldägget 2020.

Pris och beställning

Husmanskost kostar 795 kr. Pris ink. moms – exklusive frakt. Maila in din beställning. Vänligen ange namn, adress och telefonnummer så återkommer vi med mer information. Klicka här för beställning

Text och redigering: Eric Lund, Tor Stålhandske
Övriga skribenter: Per Nordlind, Pontus Frithiof, Mario E Moroni och Mikael Einarsson
Koncept och design: Frankenstein Studio
Omslag: Klotbundet omslag med färgbilder och foliering
Format: 350x385mm, vikt 4 kilo
Fotografi: Pål Allan
ISBN: 978-91-519-3063-3 Pris: 795:-

Husmanskost Digitalt

Pontus by the Book

Pontus Frithiof var 26 år gammal när han tog över Erik Lallerstedts flaggskepp i Gamla stan. 1999 förvandlades gamla Eriks till Pontus in the Green House och redan efter ett år kom utnämningen till Sveriges bästa restaurang av tidningen Gourmet och samtidigt Årets Krögare.

”Pontus by the book – med smaker, dofter och recept från det gröna huset” gavs ut 2004. Design och koncept skapade Pontus Frankenstein, fotografi av Pål Allan och texter skrevs av Lotta Lundgren, Pontus Frithiof, Richard Juhlin, Mario E Morini. Boken utnämndes till Sveriges bästa kokbok och ”Best Designed Cookbook in the World” och vann ett silverägg i kategorin design.

Boken är sedan flera år tillbaka slutsåld.