Pontus! Matsal 3.0 om 3 veckor

På torsdag skall jag presentera vårt nya matsalskoncept för personalen.
Det är alltid spännande att jobba fram något nytt.  Det är också nervöst att höra vad personalen tycker, men framförallt hur det kommer att tas emot av gäster – och inte minst av pressen, naturligtvis.
För mig är det mycket viktigt att utveckla det vi håller på med och ständigt förbättra oss.
Om något inte fungerar, skall det bytas ut.
Om något fungerar skapligt skall vi utveckla, förfina och skruva på de sista skruvarna så att vi hela tiden blir lite bättre.
Men – vi byter aldrig för sakens skull. Det har vi varken tid, råd eller ork till.
Pocket är ett exempel på en mycket lyckad förändring som slagit enormt väl ut, och som vi kan fortsätta förfina och utveckla men hela tiden också vara trogen det väl fungerande grundkonceptet.

När vi 2007 öppnade matsalen på Pontus! serverade vi en “fine-dining-light”-meny, med inriktning på skörd, fångst och säsong. Rätterna serverades ofta i olika storlekar.
Konceptet blev lite smalt när nyhetens behag hade lagt sig, och vi adderade mera “everyday food” som sedan varit ryggraden i menyn.
Nu är det alltså dags för den andra stora justeringen på dessa första 6 år, drygt.
Vi vill höja kvalitén – till en rimlig kostnad för gästen.
Konceptet måste vara tydligare och skarpare, men samtidigt vill vi ha en viss frihet inom de satta ramarna.
Vi vill inte ha någon förväxlingsmöjlighet med Pocket, utan det ska finnas en tydlig, egen identitet och röd tråd i vad vi gör i Matsalen.
Således kommer samtliga rätter åka ut från menyn med ett enda undantag, och det är vår marängsuisse (enligt mig den bästa i Sverige och starkt förknippad med vår dessertmeny).
I det nya konceptet är också drycken med från början, vilket kommer attl göra det enklare och bättre för gästen.
Efter att ha jobbat en tid med detta tror jag nu att vi är på rätt spår. Jag är väldigt nöjd och övertygad om att det kommer att bli jättebra och att vi kommer att ta stora kliv framåt.

På torsdag eftermiddag vet vi vad personalen tycker och den 21a vet vi vad gästerna tycker.
Spännande!

/ Pontus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>